Търсят партньори за дуално обучение в Стара Загора

07:05, 25 яну 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Организираме среща на заинтересовани бизнес среди и образователни институции с Българо-шейцарската търговска камара”, съобщи Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора. Целта е запознаване на бизнеса с проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното образование в българската образователна система” и представяне на възможностите да се участва в изпълнението му.

По проекта се подпомагат партньорства между професионални училища и фирми за въвеждане на обучение чрез работа (дуално образование) по швейцарски модел.  За 2016/2017 учебна година избраните професии са електротехник, специалност „Електрообзавеждане на производството”, техник на енергийни съоръжения и инсталации, специалност „Газова техника” и готвач.

През 2015/2016 г. в изпълнението са се включили училища и предприятия от Казанлък за дуално обучени в професиите машинен техник - системи и машини с ЦПУ, а такива от София - за професията техник-технолог в млекопреработването.

Проектът се изпълнява от Швейцарски федерален институт за професионално образование и обучение и Българо-швейцарската търговска камара с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария. Управлява се от швейцарския офис за сътрудничество в София и се изпълнява съвместно с Министерството на образованието и науката и Българо-швейцарската търговска камара. Партньори са и Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката.

Срещата ще се проведе в сряда в конферентната зала на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама