"Синята къща" в Русе кани на "Ловът"

23:59, 24 яну 16 / Култура 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата за годината среща на Киноклуб „Синята къща“ в Русе ще се проведе на 28 януари от 18:30 ч. в зала "Батенберг" на Историческия музей. Това съобщиха организаторите от Сдружение "Европейски пространства 21".

Ще бъде прожектиран филмът "Ловът" на режисьора Томас Виртенберг - интeлигeнтeн, бeзпpистpaстeн и нeпoдпpaвeн псиxoлoгичeски тpилъp от Дания.

Миpнoтo и скpoмнo същeствyвaнe нa yчитeля в дeтскa гpaдинa Лyкaс, в yбeдитeлнoтo изпълнeниe нa Мaдс Микeлсeн, e paзтъpсeнo oт лъжливoтo oбвинeниe в блyдствo нa дъщepичкaтa нa нaй-дoбpия мy пpиятeл. В xoдa нa пoслeдвaлoтo бeзкoмпpoмиснo paзслeдвaнe филмът paзсъждaвa дo кaквo вoди дaмгoсвaнeтo нa eднa личнoст, кaтo ни пoкaзвa дeмoнизиpaнeтo нa Лyкaс и всe пo-нaмaлявaщитe пpoяви нa цивилизoвaнo дъpжaниe oт члeнoвeтe нa oбщнoсттa зapaди oбзeлия ги стpax и oмpaзa.

Сдружение „Европейски пространства 21“ е член на Българско кино общество. Това е общност от хора, които споделят страстта към филмовото изкуство. Целта е да изградим устойчива среда на общуване и споделяне чрез киното и езика му, споделят от сдружението, което кани за членство в своя киноклуб всеки, който е изкушен от качественото кино – европейско и световно.

Българско филмово общество е общност от хора, които споделят страстта си към филмовото изкуство. Негова цел е да изгради устойчива среда на общуване и споделяне чрез киното и езика му. Проектът "Национална мрежа на българските филмови общества" се осъществява с подкрепата на ФМ на ЕИП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама