Борисов се съюзи с Доган и Първанов за разпределянето на порциите, обяви реформатор

23:50, 24 яну 16 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В сегашното управление порциите се разпределят, като по време на Тройната коалиция. Бойко Борисов се съюзи с Ахмед Доган и Георги Първанов. Това заяви депутатът от опозиционната част на Реформаторския блок Атанас Атанасов в ефира на БНТ. Според него в момента алтернатива на сегашния кабинет може да се формира само вдясно.

"Вляво, докато се вихри Гоце, камък върху камък няма да остане", каза Атанасов. Според него един нов проект вдясно може да привлече хора, които са против олигархията и защитават законността. "Като паднат маските и стане ясно кой за какво е в играта, хората ще решат. Промяната тръгва от "Кърниградска", е мнението на депутата от ДСБ.

Атанасов не изключва "здравите сили" в Реформаторския блок, който сега са в крилото, което подкрепя кабинета, да променят позицията си. На въпрос защо опозиционно настроените депутати не напуснат парламентарната група на блока, той обяви, че ДСБ и Радан Кънев са създали Реформаторския блок и е по-логично да се отделят техните колеги. Атанасов отрече стоенето в групата да е свързано с партийната субсидия.

Бившият председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред обяви, че Румяна Бъчварова е мишена на сарайско-библиотекарска групировка. Атанасов е на мнение, че министърът е атакувана не за да бъде сменена, а да и бъде показано "да не си пъха носа на места, където не ѝ е работа".

Според депутата най-бързото решение на скандала с SMS-ите от съдебния съвет до премиера е щяло да дойде, ако Борисов е бил извади разпечатка на получените съобщения на неговия телефон. "Прокуратурата е инструмент срещу непокорните и това е видно", заключи Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама