Снежната буря в САЩ взе 19 жертви (снимки)

22:30, 24 яну 16 / Свят 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветнайсет са жертвите на снежната буря в САЩ, която обхвана източната част от страната този уикенд, сочат последните данни. От инциденти, причинени от лошото време, вчера са загинали 13 души в щатите Арканзас, Вирджиния, Кентъки, Охайо, Северна Каролина и Тенеси.

Един човек е намерил смъртта си в Мериленд и трима в щата Ню Йорк, докато са ринели сняг. Двама са починали от измръзване във Вирджиния, сочат официални данни, цитирани от БТА.

Снежната буря е втората по мащабност в историята на мегаполиса Ню Йорк, като в полунощ срещу неделя в централния парк снежната покривка беше 68 см. Улиците на Вашингтон бяха пусти днес.

Главните пътни артерии в града вече са почистени и снегът е избутан на високи преспи встрани. Кметът Мюриъл Баузър е издала призив за набирането на 4000 доброволци за ринене на снега, на което са откликнали над 2000 души.

Вашингтонското метро - втората по натовареност в САЩ подземна железница - днес остана затворено. Метеорологичните служби съобщиха, че снежната покривка във Вашингтон е 45.2 см - четвърта по дебелина в историята на града.

Най-много сняг е паднал в населеното място Грендари, Западна Вирджиния – 106.7 см. Мостовете и тунелите в град Ню Йорк вече са отворени за движение, но извънредното положение за целия щат още не е отменено. От Нюйоркската фондова борса казаха, че планират утре тя да заработи в обичаен режим.

Около 3750 вътрешни и международни полета бяха отменени днес. На летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк започнаха да се приземяват самолети с тенденция скоро да започнат и да излитат. Летищата в района на Вашингтон възнамеряват да подновят работа чак утре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама