България се налага да внася работна ръка от чужбина, посочи Иво Прокопиев

22:09, 24 яну 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Големият проблем у нас е, че дори и за развиващите се сектори няма квалифицира работна ръка. Най-силно това се изпитва в технологичния сектор, където много фирми предпочитат да се преместят в Полша. Там цената на труда е по-скъпа, но все пак има хора.

Това каза Иво Прокопиев, предприемач и съсобственик е на медийната група "Икономедиа", в ефира на телевизия BiT.

По думите му това е текущият проблем. Много по-големият е, че в българката икономика няма хора. Демографското положение на България е трагично и от гледна точка на бъдещите пенсии, които ще трябва да плащаме.

"Трябва да имаме много адекватна политика за внос на работна ръка от чужди държави. В противен случай макроикономическото положение на страната единствено ще се влошава“, сподели още собственикът на „Икономедиа“.

Според него се вижда светлина в тунела, защото външната среда е много влошена. По думите на Прокопиев ние много дълго време като държава и общество не правихме реформите.

„Времето изтече и сега сме притиснати малко от малко да си оправим къщата. Под натиска на обстоятелства през следващите години ще има известно осветляване“, убеден е той.

Коментирайки последните покупки на Делян Пеевски, Прокопиев посочи, че те са хаотични и наподобяват поведението на Цветан Василев в годините, когато КТБ финансираше сделките. "Няма как тези пари да се спечелят по бизнес начин. Те или идват от банка, в която риск мениджмънтът не работи, или са от обществени поръчки, или от контрабанда", допълни той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама