Разказ на пловдивския писател Стефан Бонев преплува Ламанша, Атлантика и Средиземноморието

22:00, 24 яну 16 / Култура 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разказът "Корените на света" на пловдивския писател Стефан Бонев преплува Средиземно море, Атлантическия океан и Ламанша и се озова в "Българският вестник", излизащ в Кипър, в седмичниците "България" и "България 21 век", отпечатвани в САЩ, както и в нашенското издание "БГ БЕН" във Великобритания. Творбата беше поместена и от немалко тукашни печатни и онлайн издания, съобщи авторът.

Майсторът на късите прозаични форми си е създал традицията всяка година преди Рождество да сътворява по една история - поздрав до всички, четящи на български език по света. Тазгодишната му творба беше преведена и на руски език от живеещата в Пятигорск Татяна Риндина и публикувана в популярния сайт "Двуезична библиотека".

Това е седмият пореден коледно-новогодишен разказ на Бонев от 2010-а досега и той възнамерява да ги издаде в специална илюстрована книжка през настоящата година.

Предишният му рождественски поздрав - "Гълъб за Бъдни вечер", пък беше филмиран от Пловдивската православна телевизия, която го излъчваше два пъти дневно през коледните и новогодишните празници, като повторения в прагтайма на медията има и досега поради големия интерес към късометражната лента.

Над 20 различни разказа от Стефан Бонев станаха достояние на сънародниците ни в чужбина чрез редица български медии, излизащи зад граница, най-голям дял сред които имат "Новини Лондон" и "България 21 век" в Чикаго.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама