Абдикирането в момента няма да е добре за образованието, заяви просветният министър

19:45, 24 яну 16 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма да си отида от този пост докато не се възстанови неправдата, натрупана в образованието“. Това категорично заяви министърът на образованието Тодор Танев в предаването „Беновска пита“ по Канал 3. Просветният министър още веднъж подчерта, че няма да напусне поста си въпреки разцеплението в Реформаторския блок.

„Единстеното, което мога да направя е да продължавам това, което съм започнал. Абдикирането в момента няма да е добре. Нито една партия не е казала, че искам да се махна. Срещу министерството в момента няма никаква критика. В такава ситуация аз продължавам да си гледам работата до второ нареждане“, каза Тодор Танев.

Той коментира и новия десен проект на председателя на ДСБ Радан Кънев. Просветният министър обясни, че приветства „всякакви форми на модерна партийност“, но се опасява, че проектът на Кънев ще отнеме много време, докато бъде реализиран.

„Този проект е много близък до този, който предложихме преди 3 години аз, Атанас Славов и Михаил Неделчев. Предложихме го на няколко ръководители на точно сформиралия се Реформаторски блок. Идеята беше по-силно гражданско присъствие. Кънев държи на партия, която има по-силно гражданско присъствие. Аз приветствам всякакви форми на модерна партийност, само че се опасявам, че ще отнеме много време. Освен това, този зов, че разочарованите от Реформаторския блок ще вземат дясното – не съм абсолютно сигурен“, заяви Танев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама