"Виктория Волей" започна годината с победа, привлече национал

18:10, 24 яну 16 / Спорт 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Виктория Волей" (Пд) започна успешно годината, след като победи отбора на "Звездец" (Горна Малина) с 3:1 (-21, 22, 22, 23) гейма като гост в мач от 10-ия кръг на мъжката НВЛ "Сами-М" - Висша лига.

По този начин пловдивският тим се изкачи на 4-то място във временното класиране с актив от 18 точки (6 победи и 4 загуби).

Отличен мач за оранжевите направи Стефан Иванов, който завърши с 35 точки (4 аса, 5 блокади и 26 успешни атаки). Капитанът Николай Леков добави 14 точки (1 ас, 1 блокада и 12 атаки), а Петър Христосков и Димитър Узунов завършиха с по 9 точки.

В следващия кръг "Виктория Волей" приема "Академик" на 30 януари от 16 часа в залата на СОУ "Цар Симеон Велики".

"Виктория Волей" игра срещу "Звездец" в състав: Димитър Узунов, Петър Христосков, Стефан Иванов, Никола Стоименов, Георги Димитров, Николей Леков (кап.), Асен Дапев -либеро (Димо Димов, Иван Иванов).

Междувременно от ръководството на пловдивския клуб съобщиха, че отборът се подсилва с национал от представителния мъжки отбор на България за втория полусезон в шампионата. Постигната е договорка със Станислав Петков и волейболистът вече е картотекиран.

През първия полусезон Станислав Петков игра в турския "Малийе Мили Пиянго" (Анкара), но здравословни проблеми принудително доведоха до разтрогване на договора по взаимно съгласие, като състезателят се прибра в България.

"В момента Станислав Петков се лекува. Ние го картотекирахме, но не може да играе веднага. Целта ни е да се възстанови и да поддържа форма с нас, за да си намери отново клуб в чужбина. Разбира се, ако е готов, по-нататък ще ни помогне в мачовете", заяви мениджърът на "Виктория Волей" Кирил Донев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама