ГЕРБ обявява кандидатурите си за президент в началото на лятото

17:41, 24 яну 16 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не е сега моментът да се говори за предстоящите президентски избори. Кандидатурите на ГЕРБ ще бъдат обявени през месец май-юни 2016 г. Това заяви във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. По думите му има няколко възможни кандидатури, като сред тях има и такива на жени.

"Винаги сме подхождали много отговорно. Това показва характер. По същия начин ще подходим и към предстоящите избори за президент”, подчерта Цветанов, като обясни, че обстановката в момента е изключително динамична и изисква засилено внимание. Той е категоричен обаче, че ГЕРБ разполага с достатъчно кандидатури на достойни българи, които могат да бъдат подкрепени и от други партии.

Цветан Цветанов подчерта, че не вижда възможност, нито основателна причина за провеждане на предсрочни парламентарни избори. По този начин, по негови думи, само ще се направи крачка назад, затова ГЕРБ ще продължава да води политика на стабилност, която ще запази спечеленото доверие на европейските институции.

"Имаме 97% усвояемост на еврофондовете”, припомни Цветанов и обясни, че според него една политическа дестабилизация е абсолютно безсмислена, защото в крайна сметка в един бъдещ парламент биха влезли със сигурност ГЕРБ, БСП и ДПС, а останалите ще трябва да се борят за доверието на избирателите. По този начин водещата сила отново ще трябва да формира правителство.

Относно подкрепата към министрите в настоящото правителство, Цветан Цветанов подчерта, че ГЕРБ застава абсолютно зад всеки един от тях и зад неговата политика.

На въпрос на журналисти за поведението на Радан Кънев, лидерът на парламентарната група на ГЕРБ заяви, че той е въвел модела на политическите абсурди. Като пример Цветанов даде ситуацията във Варна преди местните избори, когато, по думите му, Кънев е бил сигурен, че кмет ще стане подкрепяният от Реформаторите Чавдар Трифонов.

"Така Радан Кънев накара избирателите във Варна да излязат и още на първия тур да подкрепят Иван Портних", категоричен е Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама