“Шумен 61” изнесе лекция по хандбал на “Локомотив” Горна Оряховица и го елиминира от турнира за купата

16:02, 24 яну 16 / Спорт 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъжкият отбор на “Шумен 61” се класира за четвъртфиналите в турнира за купата на България по хандбал след като победи “Локомотив” Горна Оряховица с 33:24 /19:11/ в осминафиналната фаза на турнира.

В зала “Плиска” шуменци показаха на състава на “Локомотив”, в чиито редици са събрани младежките национали на България до19 години, как се играе добър хандбал.

Опитните хандбалисти на “Шумен 61” в лицето на Коко и Чочо Начеви, Стефан Иванов, Юлиян Касабов, Никола Карастоянов, заедно с юношите на отбора не позволиха на съперника си да играе и още от началото на мача взеха нещата в свои ръце.

До средата на полувремето домакините от Шумен поддържаха аванс от 3 до 5 гола, а в края на първата част си осигуриха комфортна преднина от 8 попадения – 19:11.

През второто полувреме нещата на терена не се промениха. Въпреки че играчите на “Локомотив” са в пъти по-малки на години от шуменци и по-добре физически подготвени, те не успяха да обърнат мача в своя полза.

Домакините правиха отлични атаки, които завършваха с голове, а на вратата на “Шумен 61” Александър Христов и Ангел Ангелов отразяваха ударите на играчите на “Локомотив”. Това доведе до разлика от над 10 гола в полза на домакините.

В края на мача на терена за “Шумен 61” заиграха само юношите, част от които на по 15, 16 години, подпомагани от Касабов и Карастоянов. Това позволи на “Локомотив” да намали разликата и мачът завърши при резултат 33:24 в полза на “Шумен 61”.

Най-резултатен за победителите бе Стефан Иванов с 10 гола, 7 попадения отбеляза Кристиян Костадинов. За “Локомотив” Горна Оряховица с 9 гола се отчете Здравко Славов, 6 добави Дилян Илиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама