С пълно мнозинство Мустафа Хаджи остава главен мюфтия (обновена)

15:03, 24 яну 16 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С пълно мнозинство мюсюлманската общност преизбра досегашния главен мюфтия д-р Мустафа Хаджи. За него гласуваха над 1200 делегати, като в залата нямаше нито един „против“ или „въздържал се“. Новият мюфтия беше единственият кандидат за мястото, но самият той заяви, че не се притеснява от факта, че при избора не е имал конкуренция.

„Не ме притеснява фактът, че няма друг кандидат, защото беше обявено от Висшия мюсюлмански съвет, че всеки, който иска да се кандидатира, има тази възможност до последния момент. Така че ние не можем да спрем никой да се кандидатира, но и не можем да накараме никой насила“, каза пред медиите Мустафа Хаджи.

Той беше провокиран от журналисти да обясни защо през цялото време на Националната мюсюлманска конференция се движи с охрана.

„Не съм с охрана. Тези момчета са наши служители. Те са преценили, когато излизам на сцената, да не излизам сам. Едното момче е мой шофьор, а другото е шофьор на мюфтийството“, отговори той, въпреки че "момчетата" не се отделяха от него дори и на брифинга, след като беше преизбран.

Той беше помолен да коментира и твърдението на бившия мюфтия Недим Генджев, който заяви, че Мустафа Хаджи и делегатите от днешната конференция са привърженици на бившия лидер на ДПС Лютви Местан и ще участват в бъдещ негов политически проект.

„Дайте да си говорим сериозно, с клюки не се занимавам. С клюките на Генджев или на Иван Костов аз не се занимавам“, отговори лаконично новият главен мюфтия. Той отново повтори, че и в световен мащаб, и в България различни организации трупат политически дивиденти от исляма.

„В световен мащаб организации трупат дивиденти от исляма. В България не е тайна, че редица нацистки организации твърдят, че трябва да се наложи отново контрол над мюсюлманското население“, отговори Мустафа Хаджи, но не конкретизира българските партии или личности, които визира.

По-рано Хаджи отчете 250% ръст на приходите на Главно мюфтийство и огромен скок в броя на имотите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама