Карадайъ за Местан на мюсюлманската конференция: Тук не е място за политика

13:56, 24 яну 16 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Тук в залата е цялата мюсюлманска общност. Атрактивните политически въпроси ще ги обсъждаме в сряда в Народното събрание, във вторник на партийните форуми“. Това каза пред журналисти депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ, който присъства на Националната мюсюлманска конференция, на която ще бъде избран новият главен мюфтия.

Карадайъ не пожела да коментира факта, че на конференцията пристигна екслидерът на ДПС Лютви Местан, заедно с Хюсеин Хафъзов. Няколко реда встрани от тях стояха Алиосман Имамов, Неджми Али и самият той.

Временният съпредседател на ДПС не коментира и изказването на главния мюфтия Мустафа Хаджи, който заяви, че не липсват опити за използване на вероизповеданието на мюсюлманите за политически цели, което според него вреди сериозно на исляма.

„Вашите медии излъчват различни политически сили с различни позиции. Днес се е събрала мюсюлманската общност, това е празник за нас. Така че политическите коментари нека да бъдат извън тази зала“, заяви Карадайъ. Той добави, че смята 5-годишния мандат на главния мюфтия за успешен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама