Бургазлия ограбвал магазини, за да си плаща хотела и да яде

13:24, 24 яну 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи от Първо Районно управление са задържали 33-годишния Кирил Д. от Бургас, живеещ в хотел „Централ“ в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Той е разобличен в извършването на няколко грабежа.

На 18 януари около 04.30 ч. той заплашил с нож 25-годишна продавачка в денонощен магазин, разположен на бургаската улица „Славянска”, и задигнал оборотната сума в размер на 270 лв.

На 22-ри същия месец към 06.40 ч. Кирил издебнал 26-годишна продавачка на павилион на ул. „Демокрация“ в момент, когато отваряла търговския обект. Злосторникът, прикрит с маска на главата, изкарал нож срещу нея, поискал й оборота и се опитал да я съпроводи в павилиона. Младата жена обаче не загубила самообладание и успяла да затвори вратата на обекта, преди да влезе непознатият вътре. Тя натиснала „паник-бутон“ и повикала помощ.

На следващия ден около 21.30 ч. 33-годишният бургазлия заплашил с нож и 29-годишна продавачка в магазин за хранителни стоки на улица „Гладстон”. Той отмъкнал оборота от 892 лв. и избягал.

Кирил Д. направил пълни самопризнания за трите престъпления, като описал начина за извършването им, както и маршрутите, които използвал за оттеглянето си.

В хода на разследването станало ясно, че бургазлията използвал парите от грабежа, за да преживява и заплаща хотелските си разноски. Той разказал, че започнал да извършва криминалните деяния, тъй като след прибирането си от чужбина, където живял със семейството си, изхарчил спестените пари, а не могъл да си намери работа. Оставяйки без средства за препитание, решил да извършва грабежи, за да се снабдява с финансови средства. Наблюдавал основно магазини за хранителни стоки или павилиони, като забелязвайки, че продавачките им остават сами, си слагал качулката и шала и след заплаха със сгъваем нож извършвал грабежите.

Беднякът изхарчил парите от грабежа на денонощния магазин за храна и заплащане на хотелските разноски, а парите от втория грабеж изгубил, докато бягал от местопроизшествието.

За документиране на извършените три престъпления полицейските служители са извършили множество оперативно-издирвателни мероприятия, иззели видеозаписи и разпитали пострадали и свидетели на грабежите. Кирил Д. е задържан непосредствено след прибирането си в хотелската стая след извършването на грабежа на магазина на бургаската улица „Гладстон”.

Полицията продължава да работи по случаите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама