Маргарита Попова уверява, че няма амбиции да е президент

13:08, 24 яну 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нямам ангажимент с никакви медии, нямам ангажимент с никакви партийни структури. Това заяви в ефира на БНР вицепрезидентът Маргарита Попова и допълни, че към днешна дата няма намерение да се кандидатира за предстоящите президентски избори.

За влизането ѝ в изборната надпревара се заговори след отчета на президентската двойка – Росен Плевнелиев – Маргарита Попова, за 4-ата година от мандата им. В изказванията си двамата за пореден път се разминаха в позициите си, а Попова обяви, че на хората вече са им „втръснали прословути евроатлантически ценности“. По-късно Попова бе попитана дали ще се кандидатира за държавен глава на предстоящия вот през есента, на което тя отговори с "може би". 

"Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години, и занапред, както мога и с каквото мога", категорична е Попова.

Тя каза още, че няма ангажимент с никакви медии и партийни структури. Попова посочва, че е запазила добри отношения с всички представители на политически партии и била длъжна да го има, защото институцията го задължава.

Според вицепрезидента проблемите на политическия ни елит водят до опасни разделения в обществото.

"Водят до насаждане на радикализации, на екстремизми, които не дават възможност спокойно и с разум да напредваме в различни политики", убедена е Маргарита Попова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама