Проекти за над 40 млн. лв. готви община Николаево

12:23, 24 яну 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Имаме готови четири работни проекта и чакаме отварянето на програмите, за да кандидатстваме за европейско финансиране”, съобщи Косьо Косев, кмет на община Николаево. Четирите проекта са на обща стойност 41 млн. лв. Най-мащабният, за изграждане на канализация и пречиствателна в Николаево, е на стойност 25 млн. лв.

За подмяна на вътрешни водопроводни мрежи в селата Нова махала и Едрево са нужни 5.5 млн. лв., толкова трябват и за подобряване на пешеходната инфраструктура в общината. Още 5 млн. лв. пък са нужни за преасфалтиране на всички общински пътища, изграждане на отводнителни канавки, вертикална и хоризонтална сигнализация.

Бюджетът на общината е едва 3.3 млн. лв., но не се предвижда увеличаване на местни данъци и такси, категоричен бе Косьо Косев, който е трети мандат кмет на общината.

„Безработицата е 66% и много разчитаме на инвестиции. В момента се прави овощна градина на площ от 800 дка с черешови и праскови насаждения, и очакваме там да има нови работни места, макар и сезонни”, информира още кметът.

В общината живеят 5130 души, но тя е водеща по прираст на населението и по брой младежи до 18 годишна възраст.

В Николаево живеят и четири украински семейства, намерили убежище тук, след размириците в родината им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама