Радан Кънев: Почти насила вкарах ДСБ във властта

11:43, 24 яну 16 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не съм избутал ДСБ в опозиция. Ако нещо съм направил почти насила, то беше преди малко повече от година да вкарам ДСБ във властта. Това заяви пред бТВ лидерът на партията Радан Кънев.

По думите му това е било много трудно, защото нямало такова желание в партията, но той и почти цялото ръководство били убедени, че трябва да се поеме отговорност, че трябва да се опита.

По трудното решение обаче било влизането в коалицията, стана още ясно от думите на Кънев.

„По отношение на излизането в момента в опозиция, първо аз казах вчера, общинските, областните, председатели кметовете и общинските съветници на партията – близо 400 души на едно място, целият елит на партията беше стопроцентово единодушен, това в ДСБ се случва много рядко. Ние сме партия с много гласове, когато става дума за тежки политически решения”, каза още Радан Кънев.

Такава единодушна подкрепа срещал и извън партията. „Това, което чувам: „Не си сам, давай; Кога ще стане новият проект; Чак сега ли разбра за какво става дума”, разказа той за обиколката из страната, която направи преди в събота да се събере Националното съвещание за новия проект.

На съвещанието пък разбрал, че рискът от изолация е съвсем малък

„ДСБ се доказа като изключително зряла партия, която може да понесе престоя извън парламента и без държавна субсидия. Може да понесе властта и без да се изкуши", обобщи той.

По отношение на готвения от БСП вот на недоверие в сферата на здравеопазването Кънев обяви, че ДПС са ходили при ГЕРБ да питат за какъв вот могат да се подпишат, а управляващите им отговорили, че за здравеопазване може, но за вътрешен ред и сигурност – не.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама