Висока скорост или техническа неизправност са предизвикали зверската катастрофа в Пловдив

11:21, 24 яну 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Техническа неизправност и несъобразена с пътните условия скорост са сред вероятните причини за снощната катастрофа на бул. "Найчо Цанов" в Пловдив, при която загинаха 22-годишно момче и приятелката му. Това заяви говорителят на КАТ "Пътна полиция" в Пловдив инспектор Ботьо Гиргинов пред радио "Фокус".

"Подчертавам само, че това са работни причини. За щастие в този момент на автобусната спирка е нямало хора", каза Гиргинов. Той съобщи още, че е образувано следствено дело под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив, и в момента текат процесуално-следствени действия по установяване на причините за катастрофата.

"Не може да се коментират детайли и подробности, тъй като в момента се извършват процесуално-следствени действия под наблюдението на окръжен прокурор. Незабавно е уведомен дежурният окръжен прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив. Касае се за хора, водач и пътник, които са загинали, на видима възраст между 20 и 25 години. Относно допълнителни данни за самоличността им следва да се потърси разрешение на наблюдаващия прокурор. Констатирано е, че пътното платно е почистено. При извършения първоначален оглед е установено, че зимните условия не предразполагат към възникване на пътнотранспортни произшествия", коментира Гиргинов.

Припомняме, че сигналът за тежкия инцидент на пътя е подаден снощи в 18.57 часа на телефон 112. На място е установено, че лек автомобил "Мерцедес" е напуснал пътното платно и последователно се е блъснал в конструкция на автобусна спирка и в рекламно съоръжение - билборд. Шофьорът и спътничката му са загинали на мига.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама