Ваньо Танов отрече Тошо Пая да е назначен в митница Бургас

11:24, 24 яну 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разследваният за корупция бивш шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов, известен с прозвището Тошо Пая, не е преназначен в наркоотдела на митницата в Бургас, каквито информации се появиха преди няколко дни. Това се подразбра от думите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов, казани в предаването „Тази събота“ по Би Ти Ви. Според него не може да се назначи на такава длъжност човек, който е обвиняем по съдебно дело.

„Всички лица, които са задържани и срещу които има повдигнати обвинения, те по настояване на прокуратурата, а и по Закона за държавния служител са отстранени от длъжност. Ваньо Танов потвърди тиражираната от Topnovini.bg новина в началото на месеца, че отстранените от длъжност са 50 човека. Тези длъжности не могат да бъдат обявени на конкурс, не могат да бъдат ползвани, докато не приключи съдебното дело и в края на краищата не се реши дали този човек остава или не“, заяви Ваньо Танов в отговор на въпрос дали наистина Тошо Пая от Харманли е назначен за шеф на наркоотдела в бургаската митница.

Тодор Караиванов беше арестуван на 28 януари миналата година с обвинение, че е изнудвал собственици на спедиторски фирми. В кабинета му бяха открити 12 000 евро, а в дома му още 6000 лева и чували с митнически документи. Това стана само няколко часа, след като Ваньо Танов го удостои с награда. Караиванов престоя в ареста два месеца, след което беше пуснат под гаранция. В момента срещу него тече досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама