Ваньо Танов се хвали, че вече не текат пари от митниците към властта и партиите

11:05, 24 яну 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път от двадесет и няколко години насам в агенция "Митници" няма отчитане на пари от пунктовете към централното ръководство и политическите партии. Това обяви пред бТВ шефът на агенцията Ваньо Танов. По думите му това е и причината за атаките срещу него.

От тези 20 и няколко години Танов оглавява митниците поне 6 - той беше директор в периода 2009-2013 г., освободен от кабинета „Орешарски“, сега отново е на поста.

Танов отрече също така да има купуване на постове в структурата, както и натиск от политически лица за назначенията. "Нямам обаждане от политическо лице досега за назначение. Не изключвам под мен да има такъв натиск и те да ми повлияят. Това също съм парирал. Казал съм на моя екип, да не влизат в разговори и обещания, има си конкурси", обясни той

Танов отхвърли и информациите, че разследваният за корупция бивш шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов, известен с прозвището Тошо Пая, да е преназначен в наркоотдела на бургаската митница. Протестите срещу закриването на митницата в Свиленград пък нямало да станат повод за оставката му, стана ясно още от думите на Ваньо Танов. По думите му на „Капитан Андреево“ имало само 5-6 човека, на които не може да се има доверие.

Той напомни, че след няколко месеца ще заработи система, която още повече ще намали корупционните практики. Тя предвижда картините от всички рентгени по границата да излизат на едно място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама