Гериатрични специалисти за Германия търсят в Русе

10:52, 24 яну 16 25 772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава приемът на документи на кандидати за дуално професионално обучение в Германия по проекта Bildungsakademie (MobiPro-15-0144), съобщиха от дирекция "Регионална служба по заетостта" в Русе.

По него младежи на възраст 18 - 27 години ще могат да получат основни познания по немски език, след което да направят 3-годишно обучение за придобиване на професионална квалификация в Германия по професията "Гериатричен специалист" - професионална грижа за стари хора.

Проектът стартира с езиков курс по немски език, който ще се проведе именно в крайдунавския град. След него ще се проведе практическо обучение с продължителност до 6 седмици в Германия - в специализирано професионално училище и учреждения за медико-социални грижи за възрастни хора.

Следващият етап предвижда участниците да започнат самото професионално обучение в Германия с продължителност от 3 години. Работата ще е в пансиони за възрастни хора, домове за медико-социални грижи, учреждения за временни грижи, служби за амбулантни медико-социални грижи и за обслужване на възрастни хора, болници и клиники за здравни грижи и рехабилитация.

Предлаганото професионално обучение в Германия по този проект е по програмата "The job of my life" на федералното правителство. Могат да кандидатстват младежи от страни-членки на ЕС - от 18 до 27 години, завършили средното си образование.

Документи за кандидатстване, включващи автобиография на немски или на английски език, както и диплома за средно образование, преведена на немски език, могат да се изпращат по ел. поща.

Подробности по програмата е готова да разясни главният експерт и EURES съветник Елена Богданова в ДРСЗ-Русе, разясниха от дирекцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама