Протести в Галиче заради кмета - търсят помощ от премиера

10:46, 24 яну 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При температури около минус 22 градуса рано тази сутрин жителите на с. Галиче излязоха на протест срещу кмета Ценко Чоков. Хората искат помощ от премиера Бойко Борисов. В подкрепа на Чоков имаше и контрапротест, предаде бТВ.

Повечето от протестиращите твърдят, че са потърпевши. Радослав Илиев е един от последните, бити от сина на Ценко Чоков на 12 януари. Тогава дори след прокурорската проверка изпратена от Сотир Цацаров в Бяла Слатина синът на кмета Мартин беше задържан за кратко.

Радослав обяви, че протестира срещу цялото семейство.

Бащата на Радослав Алекс Илиев показа документи на сина си от болница "Св. Анна" в София, които показват, че е имало упражнено насилие над него и той е бил със счупен череп. Разказа още, че в селото има изнасилени момчета и момичета. "Ценко Чоков дойде и ми запали автомобилите пред дома, лично. Ценко и Мартин Чокови ме насякоха с брадва на раждането на синовете ми пред моето заведение в село Галиче. Жалби, сигнали, всичко ми се прекратява, тук в Бяла Слатина казват, че това за тях не е нищо, моите показания не са нищо. Дал съм клетвени показания пред съдия“, каза още той.

Братът на Радослав Илиев Искрен пък показа на телефона си снимка на Кристин Касъмов, представителя на ДПС в Бяла Слатина заедно с главния прокурор Сотир Цацаров, и каза: „Вижте, вижте с кой се снима, те им помагат. Какво ще направим, те ще влязат, ще ни избият”.

„Искаме Ценко Чоков и сина му да изчезнат от Галиче. Няма незасегнати хора от него“, каза още той.

Хората казаха, че ги е страх, затова са търпели досега и искат някой да им помогне. По думите им полицията в Бяла Слатина също ги натиска да си оттеглят жалбите и сигналите срещу семейството.

Илиев обаче призна, че кметът му е дал 40 лв., за да гласува за него. Той е взел парите и не е гласувал за него.

Сред контрапротестиращитепък  беше 90-годишен мъж, който обяви: "Няма друг като него!  На 90-години съм, живял съм във всякакви времена, по-добър кмет не съм виждал. Той е по-добър и от Фандъкова, кметицата на София".

Подкрепящи кмета отрекоха категорично да им се плаща, за да излязат на улицата. Чоков пък, който преди време обяви, че обмисля да емигрира, вече се „разубеждавал", като виждал колко много хора го подкрепят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама