Ваньо Танов отрече Тошо Пая да е назначен в митница Бургас

10:35, 24 яну 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разследваният за корупция бивш шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов, известен с прозвището Тошо Пая, не е преназначен в наркоотдела на митницата в Бургас, каквито информации се появиха преди няколко дни. Това се подразбра от думите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов, казани в предаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви. Според него не може да се назначи на такава длъжност човек, който е обвиняем по съдебно дело.

„Всички лица, които са задържани и срещу които има повдигнати обвинения, те по настояване на прокуратурата, а и по Закона за държавния служител са отстранени от длъжност. Отстранените от длъжност вече са 50 човека при 120 щат на митницата. Тези длъжности не могат да бъдат обявени на конкурс, не могат да бъдат ползвани, докато не приключи съдебното дело и в края на краищата не се реши дали този човек остава или не“, заяви Ваньо Танов в отговор на въпрос на водещата дали наистина Тошо Пая е назначен за шеф на наркоотдела в бургаската митница.

Тодор Караиванов беше арестуван на 28 януари миналата година с обвинение, че е изнудвал собственици на спедиторски фирми. В кабинета му бяха открити 12 000 евро, а в дома му още 6000 лева и чували с митнически документи. Това стана само няколко часа, след като Ваньо Танов го удостои с награда. Караиванов престоя в ареста два месеца, след което беше пуснат под гаранция. В момента срещу него тече досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама