Ако разпечатката доказваше нещо, щях да се извиня на г-н Узунов, заяви Христо Иванов

09:05, 24 яну 16 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ако разпечатката доказваше нещо, щях да се извиня на г-н Узунов. Тази ситуация е скандал преди всичко, защото тя е типична и показва неща, които се случват ежедневно. Скандалът е много голям. Ако г-н Узунов и мнозинството във ВСС искаше тази ситуация да бъде разрешена, щяхме да видим такава проверка". Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият правосъден министър Христо Иванов.

Коментарът му е по повод скандала с СМС-а до премиера Бойко Борисов, изпратен от член на Висшия съдебен съвет по време на обсъждането на резултатите от проверката по случая "Яневагейт". Припомняме, че Иванов посочи Димитър Узунов като автор на съобщението до министър-председателя.  Писмо от мобилния оператор "Виваком" обаче оневини Узунов за часовете от 9:30 до 12:30, но обратният СМС - от Борисов до Лозан Панов е с час 12:41. Според Христо Иванов писмото на "Виваком" не доказва нищо.

"Докато бях министър, аз имах нормален професионален диалог с главния прокурор Сотир Цацаров", каза още Иванов. Допълни обаче, че Цацаров трябва да каже за какво му е неговата безконтролност. 

"Той трябва да обясни и дали я е използвал в аферата „Костинброд” и за какво, използва ли я в срутването на КТБ и как я използва за разследването. Как беше използвано всичко това в случая с тефтерчето на Филип Златанов, което беше по толкова срамен начин заметено? Какво се случи със записите на разговорите между Румяна Ченалова и Владимира Янева? Какво се случва сега с историята около министър Петър Москов. Това са изключително тежки въпроси, на които прокуратурата трябва да отговори”,коментира още той. 

Бившият министър прогнозира, че няма да получи отговор от прокуратурата, но може би ще й се наложи да отговаря пред международна експертиза предвид идването на експерти от Европа в областта . "След разговор с германския канцлер Ангела Меркел през декември излезе и каза, че му е хрумнало, че в България трябва да дойдат международни експерти, които да погледнат какво се случва в прокуратурата”, обясни Христо Иванов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама