Кметът на В. Търново обсъди с министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева новите проекти за общината

08:51, 24 яну 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Велико Търново Даниел Панов е обсъдил новите проекти за общината с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева при тяхното посещение, съобщиха от кметската администрация в старопрестолния град.

Тема на работната среща е била продължаващото подобряване на градската среда и развитието на различните видове инфраструктура.

С Лиляна Павлова Даниел Панов е говорил за стартиралия проект за основен ремонт на улица „Магистрална”, чиято реализацията продължава още от пролетта. Кмет и министър засегнаха също нуждата от реконструкция на Път „3-54”, който започва от отклонението на главния път Русе – Велико Търново, минава покрай терените на стария радиозавод и включва също цялата улица „Опълченска”.

Министър Лиляна Павлова заяви, че Община Велико Търново вече е междинно звено по новата оперативна програма „Региони в растеж”, а местната власт сама трябва да направи избора си за най-добрите и важни проекти. „Разчитаме на доказания капацитет и умения на кмета Даниел Панов и администрацията”, подчерта Лиляна Павлова и припомни, че само за подобряване на градската среда вече има гарантиран от ОП „Региони в растеж” бюджет от 43 милиона лева.

Регионалният министър добави, че са осигурени също средства за ремонт на училища и детски градини, както и за реализация на програмата за енергийна ефективност, която ще обхване и малките сгради.

С министъра на околната среда и водите Ивелина Василева Даниел Панов обсъдил предстоящата реализация на втория воден цикъл във Велико Търново. Одобреният проект предвижда подмяна на ВиК-съоръжения по ул. „Опълченска” и няколко отсечки в широкия център на града, в Южна и Западна промишлени зони, както и основен ремонт на пречиствателната станция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама