Сух студ сковава Варна под жълт код

08:33, 24 яну 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още един леден ден обещават синоптиците на варненци. Предупредителният жълт код ще остане в сила до началото на работната седмица, когато се очаква леко затопляне на времето.

До края на деня във вътрешността на областта минималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 14 градуса. По крайбрежието ще бъде предимно слънчево със слаб северен вятър. Максималните  температури на въздуха там между минус 2° и плюс 2°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Пътищата във Варна и областта са сухи и нормално проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения на движението, съобщават от АПИ. Спокойна е обстановката и по път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна.

Въпреки студа служители на Пътна полиция ще следят за превишена скорост на няколко места във Варненско: от 10:30 до 12:30 часа на Път 1-9 до хотел "Св. Елена”, и от 13:30 до 14:30 часа – до "Майстор Манол”.

От 9:30 до 11 часа уноформени ще има на път А-2, пътен възел Ветрино в посока Варна, край Преселци, до Харамията и край Провадия, в посока Айтос.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама