Отчитат добро състояние на посевите в Сливенско

08:34, 24 яну 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В много добро състояние са посевите в Сливенска област. Това са традиционните за  сезона култури - пшеница, рапица, ечемик, обяви директорът на Областната дирекция "Земеделие"  Сливен Тодор Братанов.

Той поясни, че земеделските стопани се подготвят за третиране с минерални торове, а овощарите очакват по-благоприятните дни и ще извършват резитба на част от трайните насаждения.

”Само малка част от овощарите извършиха резитба на част от насажденията, но още е рано и не може да се каже, че това е масов случай”, добави директорът.

В Областната дирекция се извършва подготовка за кампанията по директни плащания, която всяка година стартира на 1 март. Земеделските стопани трябва да се пререгистрират до 28 февруари.

„Тези, които ще участват за подпомагане по схемите и мерките за директни плащания на площ, трябва до 15 февруари да подадат до всяка една Общинска служба документи, доказващи правното им основание”, напомни Братанов.

Регистрираните стопани в Сливенска област са 4 300, а в схемите и мерките  на земеделското министерство участват  около 4 500 земеделци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама