Готвят благотворителен концерт за Дончо в Казанлък

07:29, 24 яну 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен концерт за момче със зрителни проблеми готвят в Казанлък. Той е част от проект Able mentor на Асоциацията на българските лидери и предприемачи.

Инициаторите Мариела Славова и Мая Йорданова се надяват да съберат необходимата сума за операция на Дончо. 16-годишното момче живее от 3 месеца  в Център за настаняване от семеен тип в Казанлък.

Преди това той е живял в домове за сираци и деца с увреждания. Дончо има парализа на мускулите на лявото око  и целта е да се наберат 800 лева, които не достигат за операция. Цената на билета е 4 лв.,  като всеки, който желае да дари повече, ще има възможност да го направи в дарителски кутии или да се свърже с фондация „Сийдър”. Всички дарения от концерта ще бъдат използвани за операцията на момчето.

Дончо е ученик в 10-ти клас. Все още се колебае какъв иска да стане, когато порасне – футболист или психолог, но е сигурен, че накъдето и да поеме, ще постигне целите си, защото вярва в мечтите. И в себе си. „Дончо влага сърце и енергия във всичко, което прави. Той е приветлив и лъчезарен. Учи. Мечтае. Обича. Търси. Не понася несправедливостта. Нека му помогнем да се пребори с проблема със зрението и да сбъдне мечтите си!”, призовават организаторите.

В концерта, който ще се проведе утре от 19.00 часа в Младежкия дом, ще се включат деца от семейната къща на Дончо, както и младежи от Казанлък, участващи в различни вокални групи, танцови състави, китаристи и пианисти. Всеки от участниците ще покаже своя талант в съпричастност към каузата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама