Община Исперих е партньор по проект „Приеми ме”

07:13, 24 яну 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Исперих Бейсим Руфад подписа партньорско споразумение с Агенцията за социално подпомагане за изпълнение на Проект "Приеми ме", съобщиха от общинската администрация. Партньори на Агенцията по проекта, финансират по ОП "Развитие на човешките ресурси” 2014-2020", са още 81 общини.

Проектните дейности ще се изпълняват при прилагането на иновативен модел на взаимодействие по отношение на планиране, управление и предоставяне на услугата, с оглед осигуряване на приемственост между постигнатите резултати по предходния проект.

Спецификата на проекта изисква ангажиране на различни субекти в организацията, управлението и предоставянето на социалната услуга "приемна грижа" по децентрализиран начин, чрез ясно разпределение на отговорностите между Агенцията и общините - партньори, с активното участие на неправителствени организации на всички етапи по изпълнение на проектните дейности.

Целта на проекта е да се усъвършенства модела на предоставяне на социалната услуга и да се разшири обхватът й. Специфичните цели са да продължи и се надгради устойчив модел за развитие на заместваща семейна грижа в подкрепа на процеса на деинституционализацията на деца, да се развие иновативен модел на организация и управление на предоставянето на приемната грижа на национално ниво с активното участие на всички общини с идентифицирана потребност от развитие на тази услуга, да се предоставя с приоритет приемна грижа на деца от 0 до 3-годишна възраст, както и „специализирана приемна грижа" за деца с увреждания, деца, жертви на насилие или трафик, и за деца, непридружени бежанци.

Утвърдените до сега и действащите в рамките на проект "И аз имам семейство" приемни родители са да преминат към "Приеми ме" с оглед гарантиране интереса на настанените деца в приемните семейства, недопускане на възможност за прекратяване на настаняването, потвърдено от съда на тези деца, и попадането им обратно в специализирана институция.

От първи януари стартира работата на новоназначения екип, започва активна кампания за информираност на населението в община Исперих. Срокът за изпълнение на проекта е 32 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама