Тежка сесия очаква Общински съвет-Плевен

06:16, 24 яну 16 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръмотевици и светкавици може да затрещят на следващото заседание на Общински съвет - Плевен. Това прогнозираха политически активисти от града, визирайки предстоящите за обсъждане 53 точки и питания.

Една от най-интересните точки, която срещна отпор далеч преди реализирането й, е предложението за изместване на т .нар. "Улица на цветята" с 350 метра на северозапад и установяването й на ул. "Доктор Людвиг Заменхоф". Преместването се налага заради предстоящ строеж, който ще се извърши в опасна близост до сегашното местоположение на павилионите за цветя. Паметливи плевенчани пък припомниха, че преди години на "Заменхов" имаше бит-пазар.

Общинските съветници също така ще разгледат общо пет предложения за освобождаване или назначаване на длъжност за управители на ДКЦ-III, "Паркстрой" ЕООД, "Тибор" ЕАД и "Инжстрой" ЕООД.

Ще бъде внесено и предложение за отчет за изпълнение годишния план за приватизация през миналата 2015 г. на Община Плевен, както и предложение за приемане годишен план за приватизация през настоящата година. Ще се обсъди и приемане на програма, касаеща управлението и разпореждането с общински имоти.

Съветниците трябва да решат дали ще утвърдят формули за разпределение на средствата, получени по единни разходни стандарти за дейностите по възпитанието, подготовката и обучението на деца и ученици за 2016 г. в дейност „Общообразователни училища” и дейност „Целодневни детски градини и обединени детски заведения” на територията на Община Плевен, както и за разпределяне на годишната субсидия за местните читалища.

Кметът Георг Спартански ще направи предложение за приемане Бюджет на Община Плевен за 2016 г., а председателят на общинския съвет Мартин Митев ще внесе предложение относно избор на Комисия за разпределение на средствата за подпомагане  решаването на репродуктивни проблеми на граждани от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама