Всяка четвърта жертва на пътя е от инцидент на завой

23:53, 23 яну 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяка четвърта жертва по пътищата е от произшествие, настъпило на завой. Това каза секретарят на държавно-обществената комисия по безопасност на движението по пътищата Алекси Кесяков пред „Фокус”.

По неговите думи особено важно е да бъде осигурена добра видимост на водача. Трябва да бъдат внимателно почистени всички стъкла на автомобила, както и фаровете, а снегът от него трябва да е отстранен, отбеляза Кесяков. Той посочи грешката на много шофьори, които често изчистват само част от предното стъкло.

Разумната скорост не трябва да се пропуска, отсече той, защото според него това е тя ще осигури успешно преминаване по цялото трасе. Кесяков допълни, ч непремерената скорост много лесно води до загуба на управление. Той посъветва шофьорите да бъдат по-внимателни на завоите, защото тенденцията за катастрофи на тези места се е очертавала години наред.

По неговите думи катастрофите са едни и същи всяка година, като най-честата причина за тях е загуба на управление. Той предлага шофьорите да повишат уменията си при контрол над автомобила при евентуална загуба на управление, като се упражняват на полигон.

„Много скъпо плащаме за нашата мобилност. Нито една, колкото и голяма да е полза, не може да се противопоставя на живота и здравето на човека, които са уникални и единствени за всеки”, каза още Кесяков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама