България събра световни лидери на икономически форум в Швейцария

21:41, 23 яну 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път страната ни е представена със свое събитие в неформалната програма на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, на който присъстват 2000 от най-влиятелните световни лидери, съобщи БТА.

300 от специалните гости са се докоснали до аромата на българската роза, красотата на българската природа и народните ни танци, представени от български момичета в традиционни носии. Домакин на мероприятието е бил българският предприемач и председател на Webit Foundation Пламен Русев.

Всеки от гостите си е тръгнал със специална покана за следващото издание на Webit Festival в България. То ще бъде в края на месец април в София. Поканата е била на ръчно бродирана кърпа с народни мотиви, като към нея е имало и традиционен аромат на българска роза.

Сред лицата, които могат да се видят на икономическия форум, са президенти и министър-председатели на държави, основатели и изпълнителни директори на най-големите компании като „Фейсбук“, „Гугъл“, „Амазон“, „Алибаба“, „Убер“ и други. Домакини на тайно събитие в Давос снощи са били компаниите Webit, Tradeshift и Planetary resources, чиито инвеститори са Ричард Брансън, Рос Перо и Ерик Шмид. Над 5000 военни от швейцарската армия са охранявали достъпа до събитието.

"Аз съм горд, че след няколко години целенасочена работа и благодарение на мрежата ни от контакти по цял свят успяхме да направим това, което се случи миналата вечер на върха на икономическия свят в Давос. Независимо дали са собственици на мултимилиардни бизнеси или управляват държави, делегатите в Давос са преди всичко хора и ние сме тук, за да създадем и развием нашите приятелства с тях." каза Пламен Русев. Той допълни, че държавата ни трябва да носи позитивен имидж навсякъде по света, където работим с хора, лидери на мнение, медии и партньори.

„Когато инвестирам в технологични компании и бизнеси - аз търся конкретна възвращаемост, когато обаче инвестираме в имиджа на България, вярвам, че инвестираме в бъдещето и успеха на децата ни“, каза още Русев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама