Говорил съм с турския премиер за ваксините, проблемът е изкуствен, увери Борисов

20:37, 23 яну 16 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен и е абсолютно извън ГЕРБ, каза премиерът Бойко Борисов във Велико Търново, цитиран от "Фокус". Според него има внушения от вън, че „едва ли не ние го правим това на Москов”.

„За тези ваксини аз съм говорил с турския премиер”, заяви той и обясни, че ваксините са били доставени, за да може в екстремна ситуация държавата да има готовност да реагира.

Относно предстоящия вот на недоверие, който опозицията подготвя заради здравеопазването, Борисов каза, че ако той мине в парламента, то пожелава „приятна игра” на БСП, ДПС, „Атака” и ДСБ, ако те съставят правителство. Според него това, което опозицията предлага, е антилогично. Премиерът допълни, че ГЕРБ е партията балансьор.

„Трябва да преглъщаме обиди и да пазим баланса в обществото, защото трябва да има някаква стабилност. Ако аз днес използвам това съвещание и кажа и аз не искам да си цапам ръцете с други министри или с други партии. Не ми харесва това, което правят. Я и ние да си вървим по нашия път. А държавата кучета я яли”, каза още Борисов.

„За кое сме виновни? За 97-98% усвояване на еврофондовете и 3% ръст на икономиката”, попита той, като изброи някои от добрите резултати, които правителството е постигнало. Сред резултатите са безвъзмездна помощ за тютюнопроизводителите, за животновъдите, за учителите, както и допълнителни 106 лева за заплати тази година, плюс спортни зали и развитие на културата.

Премиерът отбеляза, че безработицата е спаднала, заради ръста на икономиката и огромните пари, които се влагат. Финансовите и икономическите показатели на страната не са били толкова добри от години, подчерта той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама