Подчинен на председателя на Лекарския съюз му поиска оставката заради ваксините

19:46, 23 яну 16 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скандалът около внесените от Турция ваксини може да коства поста на председателя на Българския лекарски съюз д-р Веницислав Грозев. С отворено писмо до медиите зам.-председателят на Контролната комисия към БЛС д-р Георги Тодоров поиска оставката на началника си.

Като причина за искането си той посочва липсата на обща позиция на Лекарския съюз по казуса с ваксините. Тодоров определя случая като „най-големия скандал в здравеопазването“ и изразява учудването си, че от БЛС се е чуло единствено „оглушителното мълчание“.

„Още преди месец поисках оставката на председателя на УС на БЛС, заради противоуставното поведение на д-р Венцислав Грозев, подвеждане на властите в страната и действия, които противоречат на устава, и имат негативни последствия за организацията ни, а и може би за практикуването на медицина. Днес отново искам оставката му, защото опасността да породи с бездействие и колаборация с властта, вече има и заплаха за доверието в БЛС, и за състоянието на колегията“, пише в писмото си Георги Тодоров.

От своя страна здравният министър подчерта, че е получил пълната подкрепа на Грозев за действията му по време на скандала с ваксините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама