Цветан Цветанов: Преди края на мандата Шумен ще има спортна зала

19:05, 23 яну 16 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортната зала в Шумен ще бъде готова преди края на мандата, заяви днес по време на посещението си в града зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Това бе предизборно обещание, защото знаем, че един областен град ако няма подобно съоръжение, няма как да се обърне към младите хора и към младите семейства и да им каже, че и в Шумен има място за спорт на децата. Важно е да бъде направен проектът и когато всичко е готово той ще бъде остойностен и правителството е поело своя ангажимент пред шуменската общественост за построяването на залата”, допълни Цветанов.

Кметът на Шумен Любомир Христов уточни, че старите рушащи се сгради, които се намират на терена на Пети полк, където ще се строи залата, ще трябва да бъдат съборени, след обществена поръчка. След това ще се направи подробен устройствен план (ПУП), ще се готви проектът на залата и ще бъде обявена обществена поръчка за фирма изпълнител.

„Отпуснатите преди дни от правителството 500 хил.лв. са за изготвяне на ПУП и подготвяне на терена за строежа и проектиране. Чак тогава ще направим първа копка и ще почне изграждането на залата.  Няма как това да стане с магическа пръчка”, допълни Христов.

В Шумен Цветан Цветанов се срещна с кметове и активисти от общинските организации на ГЕРБ, за да се отчете резултата от местните избори. ГЕРБ е първата политическа сила в региона с 35 кметове на населени места, 5 – ма общински кметове и 54-ма общински съветници.

„Направеният цялостен анализ показва най-сериозен успех в областния център Шумен. Изключително важен е и пробивът, който направихме в община Никола Козлево, защото там преди получавахме по 400 гласа, а сега имахме 2 200. Убеден съм, че това ще бъдe  добър импулс за общини като Венец, Върбица, Каолиново и ще покажем, че ГЕРБ е единствената алтернатива за гласоподавателите в тези региони, освен ДПС”, посочи Цветанов.

Той допълни, че партия ГЕРБ е повторила успехите си в Каспичан и в Смядово, и това заедно с победата в Нови пазар дава една палитра от кметове, които ще могат да направят реални политики.

Според Цветанов силата на ГЕРБ е, че иска да развива регионите еднакво.

„Шуменци могат да разчитат на българското правителство и съм убеден, че когато имаме политическа стабилност, един парламент, който може да подкрепя реформите и да взема важни стратегически решения за страната ни, ние ще вървим напред”, допълни той.

По думите му една от най-важните цели на правителството сега е да се види дали може да се реализира газовия хъб „Балкан”, защото той ще даде допълнителна възможност за българския бизнес и инвестиции в регионите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама