Асен Йорданов очаква България да бъде обявена за най-демоничната страна

17:24, 23 яну 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бързата смяна на представляващия Висшия съдебен съвет е най-драстичният пример от скандалното поведение на този най-висш административен орган на съдебната власт, който в смисъла на закона я управлява. Това каза разследващият журналист от сайта „Биволъ“ Асен Йорданов в ефира на БНР. Според него този пост трябва да се заема от човек с безспорна репутация, който е консенсусно избран, както и всички членове на съвета трябва да бъдат избирани по Конституцията.

По неговите думи е факт, че няма кой да проверява главния прокурор Сотир Цацаров. „Затова България предстои да бъде отделена и от Румъния и да бъде заклеймена като най-демоничната страна в Европа, в която задкулисието и мафиотската система управляват държавата“, каза Йорданов, визирайки скорошното излизане на доклада на Европейската комисия.

Според журналиста след източването на Корпоративна търговска банка (КТБ) моделът #КОЙ продължава да съществува, като се крие зад друга банка. "Както ние разкриваме какво е вършила КТБ, когато тази банка беше финансовият донор на този престъпен, олигархичен и задкулисен модел, стана ясно, че той е над банката", добави Йорданов. По неговите думи този модел може да сменя банките, както си иска, и чрез тях да източва милиарди публични средства.

„В момента ние разкриваме, че има и друга банка, финансираща този модел. Разкриваме конкретни факти и документация, върху които трябва да се извърши компетентна проверка от страна на прокуратурата, ДАНС, БНБ, а в определена степен е и задължение на Комисията за финансов надзор“, каза още той. Всички тези институции обаче работят, за да предпазват този модел, отбеляза Йорданов.

Относно записите „Яневагейт“ той коментира, че са направени със специални разузнавателни средства. По неговите думи „Биволъ“ е бил длъжен да изиска експертиза от екип с признат световен авторитет. Резултатите показват как са направени записите, как са кодирани и разкодирани след това и че не са манипулирани, обобщи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама