Прогнозите за кучи студ не стреснаха варненци

16:18, 23 яну 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прогнозите за сибирски студ не стреснаха варненци и доста от жителите на града използваха съботния ден, за да се разходят на открито. Всъщност, изключвайки нощта и ранните сутрешни часове, 23 януари във Варна се оказа сравнително тих и слънчев ден, в който живакът на термометрите на моменти дори надхвърли нулата, макар и само с един градус.

Най-облагодетелствани от разходките край морето са лебедите на Офицерския плаж. Много варненци посетиха плажа, за да нахранят грациозните птици,  традиционно зимуващи до Топлата вода, а покрай тях гладни не останаха чайки, гларуси и гълъби.

Орнитолозите предупреждават да не даваме прекалено много храна на птиците. Особено вредни за тях са ечемикът и топчетата хляб, от които могат да се подуят и в най-добрия случай да се почувстват преяли за дълго време. Ако все пак сте решили да нахраните пернатите, хвърлете им само няколко зрънца царевица или пуканки.

Според прогнозата на синоптиците идната нощ пак ще бъде много студено, заради което Варна отново е под жълт код за потенциално опасно време. Предупреждението е в сила за по-голямата част от областта, с изключение на крайбрежието на морето. Във вътрешността на региона минималните температури ще бъдат между – 9 и – 14 градуса.

Неделният ден край морето отново ще бъде слънчев, със слаб северен вятър. Максималната температура на въздуха има шанс да надхвърли нулата, дори с цели 2 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама