Започва "Младият Пловдив чете"

15:52, 23 яну 16 / Култура 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издателска къща "Жанет 45" отново дава старт на "Младия Пловдив чете”. Инициативата предхожда и разширява обхвата на ежегодния фестивал на книгата "Пловдив чете”. Малките и пораснали вече деца ще могат да участват в множество литературни събития, четения и срещи с автори в детски градини, училища, библиотеки и читалища.  

"Младият Пловдив чете“ започва с гостуване на проф. Миглена Николчина в ЕГ "Пловдив" на 26 януари от 13 часа. Това ще бъде първото за 2016-та година събитие от поредица предстоящи срещи с деца и младежи в Пловдив. "Жанет 45”  откликва на всевъзможни идеи, свързани с четенето, от страна на пловдивските училища и университети. В атрактивна и нестандартна обстановка се организират смислени и неформални срещи разговори с поети и писатели, поканени от самите младежи.

През 2015г. издателството и НБ "Иван Вазов", съорганизатор на инициативата разшириха идеята, като се обърнаха към най-малките почитатели на книгите от пловдивски детски градини и посетители на детски отдел към библиотеката. Проведоха се множество срещи с Мария Донева, Милен Русков, Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Петър Анастасов, Величка Настрадинова, Божана Апостолова, Манол Пейков, Зорница Христова, Ани Бодакова, Яна Якова и Милена Терзийска.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама