Цветанов: ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони

15:44, 23 яну 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони, каза днес в Разград заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. Той отбеляза, че това, което е изключително впечатляващо за Разградска област е, че на последните местни избори има повишаване на гласовете за ГЕРБ и на броя на съветниците в Общинските съвети. Цветанов даде за пример общините Лозница и Самуил, където ГЕРБ и ДПС са единствените, които имат свои общински съветници в местните парламенти.

„Това ни мотивира и ни дава възможност да работим по-усилено”, коментира Цветанов . „Смятам, че това, което се случи в Исперих и Кубрат също ни дава възможност да разгърнем потенциала си за една бъдеща партийна работа и за търсенето на обществена подкрепа за едни бъдещи парламентарни избори”, каза още той.

Зам.-председателят на ГЕРБ е убеден, че диалога, който имат и с независимия народен представител Гюнай Хюсмен също е една възможност партията да увеличи присъствието си в местната власт и обединявайки усилията си да допринесат за развитието на общините и на регионите.

Той подчерта, че към настоящия момент при проведените разговори Гюнай Хюсмен не е поискал нещо политическо, а исканията му са били свързани единствено с решаване на проблемите на хората от общините Кубрат и Исперих.

Цветанов бе категоричен, че силата на партия ГЕРБ е, че има своята идентичност и от самото й създаване има нов модел на поведение в обществените нагласи и към политическите партии. „Както общинските съветници, така и народните представители и кметовете на населени места постоянно са във връзка с нашите работодатели, а това са нашите избиратели и аз съм убеден, че това е един добър модел” коментира той.

Цветан Цветанов бе в Разград на среща с областното и общинското ръководство на ГЕРБ, както и с общински съветници. Той отбеляза, че на днешната работна среща ще бъде представен цялостен отчет за  на резултатите от проведените местни избори в региона, ще бъдат обсъдени партийните мероприятия за тази година и подготовката за президентските избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на жителите на Разград за това, че са дали възможност д-р Валентин Василев да стане кмет и така се поразчупи моделът, който е съществувал дълги години. Той благодари на Василев и за това, че е бил изключително добър и сериозен депутат, което го е очертало като сериозен кандидат за кмет.

Относно вота на недоверие Цветанов коментира, че това е една нормална парламентарна практика опозицията да бъде тази, която да критикува, а управляващите да приемат критиките като препоръка и да могат да изчистват слабостите, ако има такива.  

По думите му всеки вот за една отговорна партия, която управлява трябва да се възприема като допълнителен импулс за мобилизация и повече реално свършена работа. Той бе категоричен, че вотът няма да успее, защото е поредния популистки ход и изрази надежда, че министър Петър Москов да представи достатъчно добри аргументи за всички обвинения, които ще бъдат написани в мотивите за внасянето на вота на недоверие.

Той коментира още, че най-късно през юни партията ще бъде готова с кандидатурите си за президент.  В момента ГЕРБ обсъжда пет имена като кандидати за президент. По думите му  обаче не е изключено в процеса на работа да се появят и нови предложения, защото според него ГЕРБ вече има сериозна листа от  достойни български граждани, които покриват конституционните изисквания за кандидат за президент.

„За мен  по-важно е да не се отклоняваме от начертания управленски път на сегашното правителство и да противодействаме доколкото е възможно на популизма и на тази конфронтация за нестабилност и неустойчивост в българския политически живот, което е съотносимо и в управлението на страната”, допълни Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама