Мария Габриел събира на конференция в Сливен Десислава Танева, Цветан Цветанов, Станка Златева, Атанас Скатов

15:30, 23 яну 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел организира в Сливен  конференция, част от Националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието!”.

Проявата ще бъде на 25 януари от 10 ч. в зала „Май“ в сградата на Община Сливен.

Инициативата се реализира в партньорство с Комисията за защита от дискриминация, Европейското женско лоби, Фондация „Ханс Зайдел”, Фондация „Общество за справедливост”, Фондация „Асоциация Анимус” и Фондация „Български център за джендър изследвания”.

Специално участие в конференцията ще вземат министърът на МЗХ Десислава Танева, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на Сливен Стефан Радев, спортната легенда Станка Златева, алпинистът Атанас Скатов.

Инициативата е израз на идеята на Мария Габриел и Жени ГЕРБ за мащабна кампания срещу насилието над жените с цел повишаване чувствителността и информираността на обществото към този сериозен проблем и по-силно ангажиране на отговорните институции.  В конференцията в Сливен ще се включат представители на законодателната, изпълнителната, съдебната и местната власти, регионални неправителствени организации, ръководители на училища и университети, младежки сдружения и други.

Съпътстващо конференцията събитие е създаден по идея на Мария Габриел документален театър „Премълчаното – разказано“. В продукцията на Университетски театър към Нов български университет на сцената оживяват историите на три реални и автентични жени, които разказват премълчаното в интервюта по темата за насилието над жените. Трите жени прототипи са на различна възраст, заемат различни позиции и имат различен социален статус. Обединява ги премълчаното и възможността то да бъде разказано. Спектакълът ще се играе на 24 януари от 19 часа в Драматичен театър „Стефан Киров”. Входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама