БСП контрира ГЕРБ с повече кандидати за президент

15:26, 23 яну 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имаме повече кандидати за президент от ГЕРБ, отсече лидерът на БСП Михаил Миков по време на пресконференцията след пленума на партията. Думите му идват броени часове след изказването на председателя на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов, че в ГЕРБ ще избират измежду пет имена за предстоящите избори, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Миков обаче отказа да коментира кои са набелязаните кандидати и отбеляза, че по-важното за фокуса на политическата платформа на партията са проблемите на българските граждани. Тепърва сред симпатизантите на БСП ще се коментира темата за президентските избори, допълни партийният лидер.

Относно новото представителство на левицата, което ще стане ясно на Националния конгрес на партията, Миков отбеляза, че все още не може да каже дали ще се кандидатира за нов мандат за лидерския пост. По думите му някои от редиците на БСП избързват и се самономинират за отговорната длъжност.

Националният конгрес на БСП ще се проведе на 7 и 8 май в Националния дворец на културата (НДК), точно когато е Великден. По-ранното му провеждане през месец април е отпаднало заради концерта на Лара Фабиан в същата зала. Имало е предложение съпартийците да се събират във Велико Търново на 23 и 24 април, но то е било отхвърлено.

150 социалисти ще избират един делегат за Нацоиналния съвет на БСП, обясни избирателната норма той. По неговите думи е приет план за работа на съвета. Миков каза още, че не бива да се пренебрагват отговорностите на червените в Народното събрание и в общинските съвети до провеждането на конгреса.

Според него България има нужда от друга политика, защото дясното управление нанася сериозни поражения върху държавността. Затова и основната задача на БСП е да изпълни политическата си задача до провеждането на конгреса.

Относно вота на недоверие към правитетелството той каза, че са създадени групи, които изработват мотивите за внасянето му. По неговите думи темата на вота ще бъде здравеопазването, което не обхваща само скандала с ваксините, а и достъпа на пациентите до здравната система.

"Част от нестабилността днес се крие в това, че отделни народни представители и политически партии често се опитват да играят пред гражданите ролята и на власт, и на опозиция", каза още Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама