Зеленогорски след СМС-скандала: Криминализиране на подобни деяния

14:33, 23 яну 16 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Казусът във ВСС е тежък и напрежението няма да се освободи с технически решения и разпечатки. Проблемът е кой е изпратил СМС-а. Трябва да се внесе промяна в закона и да се криминализират такива деяния. През лятото от Реформаторския блок внесохме промени в Наказателния кодекс, които криминализираха подобни контакти между политици и магистрати – тогава те се видяха на обществото твърде драстични и имаше недоволство.

Това каза в ефира на Дарик радио Найден Зеленогорски, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ и съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок. По думите му, сега тези промени се преглеждат отново от РБ и ще се внесат повторно, след като лятото бяха оттеглени.

Според него сегашната ситуацията показва, че трябва да има твърди правила на комуникация между политици и магистрати.

"В нормалните държави такива хора не могат да седнат в ресторант и да си говорят - това са част от правилата. Правилата са гаранция, че няма да има натиск от политици към магистрати да се реши в определена посока важно дело например", добави Зеленогорски. 

Той се обяви за въвеждането на строг регламент на комуникацията между политици и магистрати.

"ВСС се делегитимира в обществената подкрепа и като гражданин, ако съм част от този ВСС, бих си тръгнал веднага. Във ВСС има достойни хора, но отборът не произвежда резултата, който обществото очаква", добави още Зеленогорски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама