Повече прасета са отстреляни в Шуменско този ловен сезон

13:19, 23 яну 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
137 прасета са отстреляни в Шуменско до приключването на ловния сезон за дива свиня.

Възможността на ловците да опитат точността на мерника си върху глигани приключи през втория уикенд от началото на годината.

Според данните на Ловно-рибарско дружество „Сокол” с този брой на отстреляни животни реално е преизпълнен годишният план за сезона, който предвижда 133.

Досега не се е случвало да има толкова много отстреляни животни, каза специалистът от ЛРД „Сокол” Нели Неделчева.

През сезон 2014/2015 г. отстреляните в ЛРД „Сокол” прасета са били 121.

Тя заяви, че по-големият брой и тенденцията за постоянно увеличаване се дължат на по-добрата грижа, която полагат ловците спрямо поверените им стопанства.

Най-много животни – 14, са отстреляли авджиите от дружинката на Друмево. Този сезон те са успели да „ударят” с 6 прасета повече от миналата година, когато са били на второ място, заедно с групите „Овчарово”, „Венец”,, „Дибич” и „Дивдядово”.

Тези резултати обаче показват спад с по един точен отстрел за  „Венец” и „Друмево”, където ловците са повалили по 15 глигана миналата година.

Втори този сезон са „Овчарово”, „Звегор” и „Трем” с по 11 животни в своите сметки. Статистиката показва, че ловджиите от  „Овчарово” са се представили по-слабо от миналата година, когато са имали 14 точни попадения.

Трети този сезон са „Дибич”, „Новосел” и „Иглика”. Оръжията на тези дружинки са отстреляли по 9 диви прасета за сезона. Така „Новосел” и „Иглика” повтарят резултата си от миналата година.

Рекордьор по отстреляни прасета пък е Пламен Кулев от Дибич, свалил 4 животни. Най-голямото прасе този сезон са остреляли в Ивански, като животното е било внушителните 250 кг.,

На 29-те ловни дружини са били предоставени 42 тона царевица и 12 тона пшеница, за зимния сезон, които да се ползват за подхранване на животните. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама