В Русе представиха асистирана с помощта на коне терапия

11:42, 23 яну 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Конете създават среда, в която децата много лесно могат да се развиват във всяка една сфера, в която се нуждаят от развитие- социална, физическа, емоционална или доверие в себе си", категорични са специалистите. Днес, 23 януари в зала №1 на Областната администрация Клуб по конен спорт и коневъдство - Русе с председател Георги Георгиев, организира "Форум за представяне на иновативен швейцарски модел на социална услуга, представляваща асистирана с помощта на коне терапия". 

Провежда се промотиращо събитие на успешен трансфер на швейцарска практика, представляваща асистирана с помощта на коне терапия, адресирана към деца и младежи с увреждания. В събитието участват представители на заинтересованите страни като местни и ригионални власти, доставчици на социални услуги в Русе и други. 

Това е първият случай на внедряване в България на иновативен швейцарски модел на терапия с помощта на коне. Трансферирането на добрата практика се реализира в рамките на проект "Конят- наш общ приятел, предизвикателство и отворена врата", финансиран от Тематичен фонд "Партньорство" в рамките на Българо- швейцарската програма за сътрудничество. Партньори по проекта са Клуб по конен спорт и коневъдство Русе и Швейцарската асоциация по терапия с коне град Берн, Швейцария.

По времена форума се представят: Проект „Конят – наш общ приятел, предизвикателство и отворена врата”, реализиран в рамките на Българо- Швейцарската програма за сътрудничество; Представяне на метода на трансфериране в България на иновативен швейцарски модел на социална услуга, представляваща асистирана с помощта на коне терапия на хора с увреждания - Катрин Чирки, вицепрезидент на Асоциация по терапия с коне, град Берн, Швейцария.

Връчване сертификати на инструктори от Русе, успешно преминали обучение по швейцарска програма за предлагане на асистирана с помощта на коне терапия – Луц Соци, Президент на Асоциацията по терапия с коне, Берн, Швейцария.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама