Премахват камарите със сняг от натоварената улица „Н. Габровски” във В. Търново

11:13, 23 яну 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Велико Търново започва премахването на камарите със сняг от натоварената улица „Никола Габровски”, образувани след снегопочистването, съобщиха от кметската администрация в старата столица.

Още тази вечер фирмите по зимната поддръжка ще обработят участъка от Изчислителния център до сградата на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Машините ще започнат да работят след 20,00 ч.

Община Велико Търново апелира собствениците и водачи на автомобили да не паркират в този район, докато трае дейността. Целта е почистеният участък от натоварената улица да бъде разширен и към местата за престой и паркиране. При шофиране водачите следва да преминават през частта от ул. „Никола Габровски” с повишено внимание, като се съобразяват с работата на снегопочистващата техника.

По изискване на кмета Даниел Панов и оперативния щаб за контрол на дейностите по зимната поддръжка изгребването на камарите със сняг от различни части на града започна още в началото на седмицата, след спиране 44-часовия снеговалеж. До момента са обработени участъци в централната и стара градска част, както и по булевард „България”. Ангажирани са багери, фадроми и самосвали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама