С кукери и тъпани ВМРО се обяви против ислямизацията (снимки)

10:42, 23 яну 16 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С шествие в София, в което са включени типично български символи, ВМРО се обяви против ислямизацията на Европа. Недоволството им беше провокирано от събитията в новогодишната нощ в германския град Кьолн, където стотици жени бяха сексуално малтретирани от мигранти, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Шествието е под надслов "Спри ислямизацията, спаси България". То стартира от Лъвов мост, като мястото не е избрано случайно.

"Тук най-често се събират нелегални имигранти. Ежедневно те безчинстват, ограбват и убиват български граждани. Шествието е в знак на подкрепа на европейските граждани в Кьолн", заяви зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки и призова всички нелегалните мигранти да бъдат върнати по родните им места. 

Около 50 души, сред които няколко кукери, мъже с тъпани и три жени, облечени в народни носии, се отправиха към кръстовището на улиците "Пиротска" и "Вашингтон". И това място не беше избрано случайно. Именно там преди около година мигрант наръга с нож младо момиче при грабеж в магазина, където тя работи. 

Движението по бул. "Мария Луиза" беше затруднено за кратко, като се извършваше само в едната лента. Полицейското присъствие е засилено. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама