Винарна с хотел ще строят в Иракли

10:12, 23 яну 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Винарна за винопроизводство с база за нощувки предстои да бъде изградена в местността Кладери край село Емона. Това става ясно от съобщение на сайта на Община Несебър, съобщава Dnevnik.bg. Инвеститор на комплекса е "Дарс Инвест" ЕООД, собственост на "Емона 2000".

Още през 2013 г. министърът на регионалната развитие и благоустройствата Лиляна Павлова забрани строежа в Кладери на ваканционно селище с къщи, бунгала, басейн, плажен бар и спа център, чийто инвеститор беше отново "Емона 2000", чийто собственик е Добрин Иванов. Бургаският административен съд обаче даде "зелена светлина" на строителството, след като отмени заповедта на РДНСК за спирането на строителството.

Според извадката от кадастралната карта на района, поместена на сайта на Община Несебър, бъдещата винарна ще бъде построена в парцели съседни на този, върху който се изгражда ваканционното селище.

Както през 2013 г., така и сега природозащитници твърдят, че всички имоти в местността "Кладери", включително и този, върху който трябва да бъде реализирано новото инвестиционно намерение на "Дарс Инвест", попадат в границите на защитените от Натура 2000 зони "Емине-Иракли" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна и "Емине" за опазване на дивите птици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама