15 тежки ПТП са станали на магистралата в Сливенска област

09:50, 23 яну 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работни срещи, инициирани от ОД на МВР-Сливен, с ръководството на Областното пътно управление, са проведени от началото на годината. Целта на тези срещи е да се изготви план, основан на съвместно сътрудничество между двете институции, за подобряване на пътната безопасност и намаляване на жертвите по пътищата.

На база анализа на пътния травматизъм на територията на ОД на МВР-Сливен за 2015 година е изготвена стратегия за прилагане на ефективни мерки за намаляване на пътните произшествия на местата с най-висока концентрация и най-голям брой жертви. Едно от най-травматичните маста е АМ „Тракия”. През 2015 година при ПТП на участъка от магистралата в област Сливен са станали 15 тежки ПТП с  6 убити и  22  ранени. 

Двете институции обединяват своите усилия, като с правилното и ефективно използване на  средствата и ресурсите, с които разполагат се цели ограничаване до минимум на пътните произшествия на АМ „Тракия”, където спазването на скоростта и поведението на водачите са решаващ фактор за намаляване на жертвите.

В ход са процедури по изграждане и поставяне на допълнителни пътни указателни табели, стационарни установки за контрол на скоростния режим, засилено полицейско присъствие и други. Набелязани са съвместни мерки, действия  и мероприятия за подобряване на безопасността на движението.

На адрес [email protected] гражданите могат да отправят своите предложения и препоръки за подобряване на безопасността на движението, като на АМ”Тракия”, като и по цялата пътна мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама