Ски пистата край Вълчи дол посрещна зимата с нов влек

09:42, 23 яну 16 / Спорт 25 2060 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единствената в Североизточна България ски писта посрещна зимата с подновен влек, а след обилните снеговалежи уникалното за региона спортно съоръжение се радва на все повече посетители, предимно от Варна и съседните области. 

Пистата не е много дълга, но цената на удоволствието си струва – 2 лева на ден. Таксата е за поддръжка на ски-влека, който е обновен съвсем скоро и отговаря на всички изисквания за безопасност, информира репортаж на БНТ2-Варна.   

Само преди дни в цялата община Вълчи дол пътищата бяха непроходими и преспи по метър затрупваха дворовете на къщите. Там обаче са свикнали с дебелия сняг и не го определят като бедствие, защото дава повод на местните да отидат на ски.

Освен на опитните трасето дава възможност за тренировки и на начинаещите скиори. От общината се готвят до края на годината да ремонтират и близката хижа, за да стане мястото още по-уютно и да има къде да отсядат любителите на зимните спортове.

Пистата е разположена в местността "Kошу баир" в град Вълчи дол. Дължината й е 250 метра и е подходяща както за начинаещи и напреднали, така и за професионални скиори. Преди години предприемчиви жители на Вълчи дол превърнаха просеката на близкия хълм в ски писта и оттогава тя е любимо място за зимен отдих не само на местните хора, но и на варненци, шуменци и добричлии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама