Кадиев и Байрактаров в спор за увеличаването на годишния отпуск

09:11, 23 яну 16 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ясно е, че работодателите ще възразят срещу увеличението на годишния отпуск на служителите от 20 на 25 дни. Това ще доведе до по-голяма тежест за тях, но е важно здравето на хората. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът Георги Кадиев.

Припомняме, че в края на миналата година Кадиев внесе законопроект с предложение за увеличаване на годишната отпуска, като мотивът на депутата беше стресът, на който са подложени българите. Той даде пример с редица европейски държави, чиито граждани почиват повече дни в годината и това не се е отразило на икономиката на страната. Вчера предложението на Кадиев стана причина за скандали в парламента и беше отхвърлено от депутатите с 66 гласа „против“.

"Аз съм убеден, че по-голямата почивка ще повиши работоспособността и ще намали стреса“, категоричен е Георги Кадиев.

Противоположното мнение изрази другият гост в студиото – депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров.

"С 5 дни в повече няма да преборите стреса. Тази идея е популистка и опасна. В България хората взимат отпуска, за да отидат да работят допълнително и да вземат допълнителни доходи“, каза Байрактаров.

Той обвини Кадиев в популизъм и заяви, че хората се интересуват от това да вземат по-висока заплата в края на месеца, а не да почиват повече.

„Аз защитавам интересите на работниците. Такива отпуски има в 11 държави от ЕС. В социалната политика трябват много мерки. Това го признаха и от министерството. На мен акъла ми стига за тази мярка и аз съм сигурен, че тя ще работи", категоричен е Кадиев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама