И тази година заработи Добротилницата Boyar Dreams в Гимназията по туризъм

09:01, 23 яну 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативата „Прочети история на незрящ”, организирана от Съюза на слепите в България продължава и през тази година. Причината е, че  достъпът на незрящите до книги на български е сравнително ограничен, особено до аудиокниги, Точно преди година, учениците от учебната компания BOYAR DREAMS  на Гимназията по туризъм подариха аудиозаписи на 14 български народни приказки – прочетени от тях и озвучени с българска народна музика.

И отново заработи ДОБРОтилницата на BOYAR DREAMS. Тази учебна година на по-високи обороти – създадоха доброволчески клуб през ноември,  регистрираха го в платформата за доброволчество TimeHeroes и се включват в мисиите. За седма година младите предприемачи от учебната компания, под ръководството на учителя си – инж. Славка Проданова, организират доброволчески инициативи – „Доброто ще спаси света“, „Подари усмивка“, „Добротата – петият елемент“, това са само част от тях.

Ангелина Добрева, Владислава Трифонова, Катина Бернардова, Габриела Николова, Полина Гецова, Преслава Христова, Цветелина Петрова, Петър Кираджиев – ученици от XI и XII, от различни специалности, направиха аудиозаписи на 24 стихотворения. Преслава Христова, управител на учебната компания,  обобщава причинните за доброволческата инициатива - „В приказния свят всеки може да е принц или принцеса, Пинокио или Котаракът в чизми, добър или не чак толкова.

От този свят - на мечтите, никой не бива да е лишаван, независимо от причините. Ние знаем това и решихме тази година да запишем любимите ни стихотворения. Те също толкова красиви, вълшебни и поучителни като приказките и трябва да са в паметта на всеки. Някои патриотични, някои комични, някои авторски, това са записаните от нас стихотворения.“

Доброто е мисията на добрите – това е резултатът от труда през Коледната ваканция на учениците от Гимназията по туризъм, мотивирал и приятелите им да се включат в тяхната ДОБРОтилница. Записите продължават. В BOYAR DREAMS не са определили максимален брой, защото Мечо Пух ги е научил – „Колкото повече, толкова повече“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама